همراه سرا به مکانی گفته می شود که به منظور اسکان "همراهان بیمار" در شرایطی که بیمار به شهری غیر از محل سکونت خود جهت امر درمان مراجعه می نماید، تامین می گردد که در بعضی موارد شامل فضایی جهت اسکان "بیمار" نیز می باشد. در همین راستا ساماندهی وضعیت همراه سراهای کشور با هدف ارایه خدمت به بیماران غیربومی و یا خانواده هایی که به منظور درمان عزیزانشان به شهری غیر از محل سکونت خودشان مراجعه می کنند از ماموریت های تعریف شده این اداره کل از سال 1396 می باشد.

در سال 1399 تفاهم نامه سه جانبه فی مابین یکی از موسسات خیریه دارای مجوز رسمی از وزارت کشور مرتبط با موضوع، اداره کل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت و مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محوریت حمایت از جایگاه خانواده بیمار (همراه) به عنوان جزیی جدا نشدنی از زنجیره درمان با هدف تقویت عدالت اجتماعی در ارایه خدمات درمانی در نظام سلامت کشور منعقد گردید.

در این راستا سامانه همراه سراهای آنلاین به منظور ایجاد رابطه منطقی و مستقیم بین مراکز ارائه خدمات سلامت (بیمارستان ها و...) و مراکز اقامتی خدماتی (هتل ها، مهمانسراها، هتل آپارتمان ها و...) توسط موسسه خیریه رها مهر وطن طراحی گردید. در حال حاضر در کلانشهر تهران طی هماهنگی و همکاری مشترک وزارت بهداشت و این موسسه، تمامی بیمارستان های دولتی تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی، بیمارستان های تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی، جمعیت هلال احمر و تعدادی از مؤسسات خیریه فعال در حوزه سلامت با اتصال به سامانه همره سراهای آنلاین از خدمات آن بهره مند می گردند.

همچنین تا کنون بانک جامع اطلاعات همراه سراهای کشور تهیه و در حال حاضر تعداد 82 همراه سرا با مدیریت حوزه دولتی و یا مدیریت موسسات خیریه در سراسر کشور به همراهان بیماران خدمت ارائه می دهند.