داوطلبان سلامت
دستیابی به توسعه پایدار از مولفه هایی است که امروزه در برنامه ریزی های هر کشوری جایگاه ویژه ای دارد. از آنجایی که دولت ها به تنهایی قادر به رفع مشکلات و معضلات موجود در ممالک خود نیستند, استفاده از ظرفیت سازمان های غیردولتی, گروه های داوطلب و.... به منظور دستیابی به توسعه پایدار از سوی آن ها بسیار توصیه شده و واگذاری مسئولیت های دولتی به بخش های غیردولتی از جمله رئوس برنامه های دولت ها می باشد. با فعالیتهای داوطلبانه و مداخله مناسب و هدفمند می توان مشکلات و معضلاتی را که حتی از توان افراد و اشخاص بلند مرتبه و دولت ها نیز خارج است, حل نمود.
در سال 1978 در اعلامیه آلماآتا مشارکت مردم به عنوان یک اصل مهم مراقبت های بهداشتی اولیه مورد تاکید قرار گرفت. در کشور ما نیز با توجه به فرهنگ دینی و تغییر نگرش مردم مبنی بر همراهی در رفع مشکلات جامعه در کنار دولت, شاهد گسترش فعالیت های داوطلبانه, افزایش حضور مردم و جلوه های مختلف فعالیت های داوطلبانه در بخش های مختلف حوزه سلامت هستیم. حضور خودجوش مردمی در بحران های کشور مانند زلزله کرمانشاه در سال 1396, سیل سال 1398 در استان های مختلف و همه گیری کرونا در حال حاضر، تاییدی بر این مدعاست.
تاثیر مثبت کار داوطلبانه از گذشته بر عموم مردم ثابت شده و حس مفید واقع شدن همیشه برای انسان ها لذت بخش بوده است. حضور نیروهای داوطلب در قالب های فردی و گروهی, اتفاقی نیک در هر جامعه ای به شمار می رود و با توجه به ابزارها و راه های ارتباطی نوین, نیازمند باز اندیشی و سامان دهی ویژه و تعریف و تبیین دوباره است تا بهره گیری از توانمندی های ایشان به ویژه در مواقع حساس و بحرانی افزایش یابد.
اگر فعالیت های داوطلبانه هدفمند نباشند به نتیجه نخواهند رسید. از آن جا که سازمان های غیردولتی و فعالیت های داوطلبانه, غیرانتفاعی و به دور از نگاه های اقتصادی هستند و با توجه به پتانسیل و ظرفیت های متعددی که دارند, توسعه و گسترش آن ها در پناه ایجاد بانک اطلاعاتی و قوانین شفاف به منظور هدایت و نظارت بر فعالیت آن ها از ضروریات به شمار می رود.
بنابراین یکی از وظایف اداره کل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت و حوزه های متناظر در دانشگاه/دانشکده های علوم پزشکی کشور تهیه, جمع آوری و شفاف سازی نیازهای اساسی بخش های مختلف حوزه سلامت و هدایت فعالیت های داوطلبان و گروه های داوطلب به سمت این نیازها می باشد. همچنین با حمایت از فعالیت های داوطلبانه در ترویج فرهنگ کار داوطلبانه بویژه در حوزه سلامت، کوشا باشد.
هدف اصلی اداره کل سازمان های مردم نهاد و خیرین سلامت، توسعه مشارکت داوطلبان در برنامه های حوزه سلامت است که از طریق راهکارهای ذیل، سعی در نیل به این هدف دارد:
♦ شناسایی گروه های داوطلب فعال در حوزه سلامت و تشکیل بانک اطلاعات جامعی از آن ها
♦ استقرار نظامی برای دسترسی آسان به داوطلبان و گروه های داوطلب سلامت و ایجاد سامانه و ساختار جذب داوطلب تخصصی مبتنی بر نیازهای حوزه سلامت
♦ احصاء نیازهای بخش های مختلف حوزه سلامت به منظور ارائه به داوطلبان و گروه های داوطلب
♦ احصاء مدل ها و روش های کار داوطلبانه در حوزه سلامت با تعیین مصادیق
♦ مدل سازی و الگوسازی از فعالیت داوطلبان در حوزه سلامت
♦ تعریف مدل های جدید کار داوطلبانه برای گروه ها و اصناف مختلف در حوزه سلامت
♦ برنامه ریزی، آموزش و توانمندسازی گروه های داوطلب در حوزه های مختلف تخصصی
♦ ایجاد یک نظام مشوقی برای داوطلبان و گروه های داوطلب به منظور افزایش انگیزه و تعهد نسبت به پیشبرد اهداف
♦ ایجاد شبکه گروه های داوطلب با علائق مشترک
♦ پایش و ارزشیابی برنامه ها
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر موس:
تغییر فونت:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: