شیوه نامه کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی

مقدمه و ضرورت شکل گیری

پیرو نامه معاون محترم قضایی دادستان کل کشور به شماره 112/29/2/963/140 مورخ 2/2/1396 و با دستور مقام محترم وزارت متبوع طی نامه شماره 492/100 مورخ 6/6/1396 کارگروه صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، باحضور نماینده تام الاختیار و مطلع به امور حقوقی در سطح مدیرکل از وزارت خانه ها و سازمان های عضو شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تشکیل گردید.

در همین ارتباط در جلسه 15/8/1397 این کارگروه مقرر گردید کمیته های استانی صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی تشکیل شود. عطف به نامه شماره 140/1398/3887/9000 معاون محترم قضایی دادستانی کل کشور، کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی ذیل دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی(ساغ) در دانشگاه تشکیل می گردد.

ماده 1: اهداف

            1. رفع نواقص اجرایی و رعایت قوانین، مقررات، ضوابط و استانداردهای تعریف شده برای تحقق اهداف سلامت

            2. شناسایی چالش ها و موانع اجرایی در راستای استقرار برنامه های سلامت محور در استان

            3. افزایش ضمانت اجرایی برای مصوبات سلامت و امنیت غذایی در استان

ماده 2: اعضا

  اعضای کمیته صیانت از حقوق مردم در سلامت و امنیت غذایی عبارتند از:

            1. رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه(رئیس کمیته)

            2. کارشناس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی(دبیر/هماهنگ کننده)

            3. معاون حقوق عامه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان

            4. نماینده تام الاختیار و مطلع به امور حقوقی از دستگاه های اجرایی و سازمان های عضو کارگروه تخصصی اجتماعی ، فرهنگی ، سلامت ، زنان و خانواده استان

            5. معاون بهداشتی دانشگاه یا نماینده تام الاختیار

            6. معاون درمان دانشگاه یا نماینده تام الاختیار

            7. معاون غذا و دارو دانشگاه یا نماینده تام الاختیار

            8. مدیر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات دانشگاه

            9. مدیر امور حقوقی دانشگاه

            10. سایر افراد حقوقی برحسب ضرورت به پیشنهاد رئیس کمیته

            11. رئیس شورای مشارکت مردمی در سلامت استان ( خانه مشارکت مردم)

            12. دبیر شورای پیام گزاران سلامت استان

ماده 3: شرح وظایف کمیته:

            1. اولویت بندی موضوعات و تعیین دستور کار با توجه به اهمیت موضوع و تاثیر آن بر سلامت مردم

            2. شناسایی علل عدم اجرای قوانین و مقررات مبتنی بر شواهد معتبر

            3. دعوت از ذینفعان و دست اندرکاران جهت توضیح در خصوص دلائل عدم رعایت قوانین و مقررات

            4. تصمیم گیری در خصوص شیوه برخورد با تخلفات انجام شده

            5. ابلاغ و پیگیری تصمیمات کمیته تا حصول نتایج قطعی

            6. اطلاع رسانی در رسانه های عمومی در خصوص اقدامات انجام شده در کمیته

ماده 4: روند برگزاری جلسات

            1. جلسات کمیته حداقل هر سه ماه یکبار با دعوت نامه کتبی رئیس دبیرخانه (که حداقل دو هفته پیش از زمان جلسه به همراه مستندات ارسال می گردد،) برگزار می شود.

           2. دبیرخانه بامکاتبه با اعضای کمیته، مواردی که اجرای قوانین و مقررات مرتبط با سلامت و امنیت غذایی استان و شهرستان های تابعه توسط متولیان در موعد مقرر انجام نشده و با چالش روبرو است گردآوری و برحسب اهمیت و فوریت اولویت بندی و در دستورکار کمیته قرار می دهد.

            3. لازم است موارد ذیل در گزارش طرح موضوعات در جلسات رعایت شوند:

            1. به کلیه اسناد بالا دستی، قوانین و مقررات آن و به ضرورت بازبینی اشاره شود .

            2. عوارض ایجاد شده به دلیل وجود مساله کلیدی و پیامدهای منفی آن ذکر شود .

            3. علل ایجاد کننده بروز مساله بطور شفاف ذکر شود .

            4. شواهد علمی و مستندات کافی ارائه شود.

            5. امکانات مورد نیاز برای حل مسئله درحد مقدورات پیشنهاد و درخواست شود.

            6. کلیه مکاتبات، صورت جلسات و مستندات هریک از موضوعات مطروحه و اقدامات پیگیری آن باید در پرونده ای جداگانه طبقه بندی و در واحد اسناد و شواهد راهبردی سلامت در دبیرخانه نگهداری شود.

تبصره : از طرح موضوعاتی که از وظایف ذاتی دانشگاه بوده و قابل حل و فصل در درون سازمان می باشد در این جلسات خودداری گردد.