• 1403/08/22 - 14:55
  • - تعداد بازدید: 92
  • - تعداد بازدیدکننده: 91
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

یازدهمین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان

به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، یازدهمین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان با محوریت موضوع آسیب به خود در دانش آموزان و اعتیاد در دانش آموزان  با حضور رئیس گروه کاری سلامت استان و  مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی، مشاور رئیس دانشگاه در امور مشارکت های اجتماعی، معاون بهداشتی دانشگاه و اعضای گروه کاری سلامت استان در روز چهارشنبه مورخ 16/8/1403 در محل سالن جلسات شهید ماژانی استانداری برگزار گردید.

در  ابتدا پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید  دکتر علی دلخروشان رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی  ضمن قرائت مصوبات جلسه قبل ،آسیب به خود و اعتیاد در دانش آموزان را به عنوان مسئله ای جدی قلمداد که ضرورت دارد به آن پرداخته شود ومهمترین عوامل آسیب به خود را  اختلالات روانی ، افسردگی ، ناامیدی ، مشکلات خانوادگی ، عوامل استرس زا و تاب آوری پایین بیان کردند.

در ادامه دکتر مجید شایسته معاون بهداشتی دانشگاه  ضمن ارائه گزارش جامع تحلیل مقایسه ای از تعداد موارد اقدام و فوت ناشی از  آسیب به خود در دانش آموزان استان به بیان عمده مشکلات و علل اقدام به آسیب به خود و مداخلات روانشناختی انجام شده برای فرد ، خانواده و اقدامات ستادی و محیطی انجام شده مطرح نمودند و همچنین پیشنهادات و اقدامات معاونت بهداشتی در راستای موضوع اعتیاد در دانش آموزان از قبیل برگزاری جلسات آموزشی ، انجام غربالگری توسط مراقبین سلامت و بهورزان و ... را بیان نمودند.

سپس دکتر تقی زاده رئیس مرکز مشاوره آموزش و پرورش اظهار داشتند افکار آسیب به خود می تواند فرد را به سمت راهی سوق دهد که در برخی شرایط غیر قابل جبران بوده و تاثیرات منفی روحی و جسمی را برای فرد به همراه داشته باشد پس مهم است ریشه ها شناسایی و با انجام اقدامات و درمان به موقع تا حد زیادی از وقوع این مخاطره پیشگیری نماییم و در ادامه آقای بهشتی پور رئیس اداره امور تربیتی ، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی آموزش و پرورش به بیان برنامه های جاری در این خصوص از جمله برگزاری دوره های آموزشی و توانمند سازی ویژه دانش آموزان ، مربیان و والدین ، اجرای طرح یاریگران زندگی و.... در خصوص اعتیاد در دانش آموزان پرداختند .

در ادامه دکتر محمدرضا مشرقی مقدم مشاور رئیس دانشگاه در امور مشارکت های اجتماعی با اشاره به اهمیت  موضوع آسیب به خود و اعتیاد در دانشَ آموزان  بیان کردند : دوره نوجوانی بویژه دوران مدرسه یکی از دوره های مهم و حساس زندگی است  و مسلما تلاش در راستای کاهش افکار خودکشی بسیار مهم ، شناخت آسیبهای این قشر در بالندگی و سلامت آنان موثر خواهد بود .

استرس تحصیلی و محیط تنش زای مدرسه ، استرس ناشی از عدم تعادل بین تلاش و عملکرد تحصیلی ، وضعیت اجتماعی ، اقتصادی پایین خانواده ، رابطه نامطلوب و پرتنش والدین با یکدیگر ، استعمال دخانیات ، مواد مخدر ، افسردگی و ... می تواند زمینه ساز آسیب به خود در دانش آموزان  شود .

در ادامه مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری دکتر نخعی با بیان اهمیت موضوع اعتیاد و آسیب به خود در جامعه بخصوص دانش آموزان و با تاکید بر پیشگیری از این معضلات به عنوان یک اولویت بهداشتی ، اجتماعی و فرهنگی در دستور کار  و رئوس اولویت دار دستگاه های ذینقش اظهار داشته و همچنین خواستار همکاری مجموعه دستگاه های اجرایی برای تحقق اهداف پیشگیری از رفتارهای خود آسیب رسان شدند .

در پایان جلسه با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد پایان یافت.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار زیرسایت حوزه ریاست,اخبار دبیرخانه سیاستگذاری سلامت
  • کد خبر : 53256
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
محمد خوشدل
تنظیم کننده خبر

محمد خوشدل

تصاویر