• 1403/02/10 - 13:16
  • - تعداد بازدید: 195
  • - تعداد بازدیدکننده: 192
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دهمین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان

به گزارش دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، دهمین جلسه گروه کاری سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی استان با محوریت موضوع سلامت روان و پیشگیری از رفتارهای پرخطر آسیب به خود و اجرای طرح سراج  با حضور رئیس گروه کاری سلامت استان و  مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی، مشاور رئیس دانشگاه در امور مشارکت های اجتماعی، معاون بهداشتی دانشگاه و اعضای گروه کاری سلامت استان در روز چهارشنبه مورخ 5/2/1403 در محل سالن جلسات استاد دکتر فروزانفر دانشگاه برگزار گردید.

در  ابتدای این نشست دکتر علی دلخروشان رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی  ضمن قرائت مصوبات جلسه قبل و با اشاره به معرفی نمایندگان  12 دستگاه اجرایی به دانشگاه جهت شرکت در جلسات کارگروه و تاکید بر حضور نماینده ثابت از سوی سازمانهای عضو به منظور جلوگیری از گسستگی جلسات و ارائه گزارش عملکرد منسجم دستگاههای اجرایی بیان کرد : یکی از مصوبات جلسه قبل بررسی بیماری هاری و ساماندهی وضعیت سگهای بلاصاحب در استان می باشد که در این راستا بازدید مشترکی با حضور دستگاههای اجرایی از پناهگاه سگهای بلاصاحب صورت پذیرفته و می بایست دستگاه های اجرایی ذیربط گزارش مربوطه را در این نشست ارائه نمایند .

در ادامه مشاور و رئیس دانشگاه و رئیس دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی با بیان اهمیت موضوع سلامت روان در جامعه افزود : دستور کار دهمین گروه کاری سلامت استان در خصوص بررسی راهکارها و اقدامات پیشگیری از رفتارهای پرخطر آسیب به خود و نیز اجرای طرح سراج در شهرستان بیرجند می باشد .

 سپس دکتر حسین رضا نخعی رئیس گروه کاری سلامت استان با اشاره به ضرورت مشارکت دستگاه های اجرای ذیربط در برنامه سلامت روان افزود :  هدف از برگزاری جلسات گروه کاری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی  تعیین مصوبات است که جز در سایه هم اندیشی ، همکاری و همگرایی بین سازمان ها میسر نمی شود و این همکاری می بایست به صورت مداوم و مستمر در طول سال صورت پذیرد .

مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با اشاره به اهمیت آموزش بهداشت روانی و اجتماعی به آحاد مردم و  علی الخصوص دانش آموزان با همکاری همه مسوولان ،جامعه شناسان و روان شناسان افزود : فقط با داشتن روحیه جهادی ، تحولی ، فوق العاده و انقلابی و درک اجتماعی  است که می توان در راستای اهداف کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی گام های موثری برداشت .

 وی افزود : رفتارهای پرخطر آسیب به خود یک مسئله پیچیده چند عاملی است که تاثیرات اجتماعی، روانی ، فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی داشته که یکی از راهکارهای تقویت و گسترش نشاط اجتماعی ،افزایش اورژانس های اجتماعی در شهرستان های محروم و ... می باشد که مستلزم همکاری کلیه دستگاه های اجرایی و اقشار مختلف از جمله جامعه شناسان و روان شناسان است .

در ادامه دکتر محمدرضا مشرقی مقدم مشاور رئیس دانشگاه در امور مشارکت های اجتماعی با اشاره به اهمیت  موضوع آسیب به خود  بیان کرد : عوامل متعددی در این معضل دخیل است که با افزایش زمینه اشتغال زایی ، بکارگیری و ایجاد شغل برای افرادی که درگیر اعتیاد هستند ، کاهش فشار کاری در برخی مشاغل ، درمان اختلالات حاد عصبی و..... می توانیم به اصلاح عوامل بروز رفتارهای پرخطر آسیب به خود  بپردازیم .

  در ادامه دکتر مجید شایسته معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه اختلالات روانپزشکی به عنوان مهم ترین عامل ایجاد رفتارهای پرخطر آسیب به خود است بیان کرد :آسیب به خود یک پدیده پیچیده زیستی ، روانی ، اجتماعی است و عوامل متعددی  از قبیل افسرگی ، اختلالات مرتبط با سوء مصرف مواد، اختلالات شخصیت و یا دوره های افسردگی شدید ،اختلال دو قطبی در بروز رفتارهای آسیب به خود دخیل هستند که توانمند سازی جامعه به ارتقای کمی و کیفی خدمات قابل ارائه ، ساماندهی انتشار اخبار و سایر محتوای منتشر شده پژوهش های کاربردی در این زمینه و... دارای اهمیت بوده و در این راستا همکاری دستگاه های اجرایی، پیش بینی اجرای برنامه های ویژه در مناطق کم برخوردار و پر خطر ، آموزش و آگاه سازی افراد به ویژه دانش آموزان ، برگزاری کارگاه های مهارت های زندگی برای آنان و ... نقش بسزایی در کنترل و پیشگیری از رفتارهای پرخطر آسیب به خود در جامعه دارد .

  رئیس مرکز بهداشت استان در ادامه با اشاره به ضرورت اجرای  برنامه الگوی خدمات جامع سلامت روانی و مراقبت اجتماعی (سراج) ، و افزود :  افزایش شاخص بهره مندی عادلانه از خدمات سلامت روانی و مراقبتهای اجتماعی ، افزایش سواد سلامت روان ، اتخاذ رفتارهای روانی و اجتماعی پیشگیرانه ، بهبود حفاظت مالی بیماران و کاهش شیوع اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی از اهداف اجرای این برنامه می باشد . وی خاطر نشان کرد : الگوی خدمات جامع سلامت ،روانی اجتماعی ( سراج ) شامل سه بسته خدمتی می باشد که از بهمن ماه سال گذشته در شهرستان بیرجند اجرا شده است .

در این نشست دکتر محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد رئیس مرکز بهداشت شهرستان بیرجند و دکتر بیتا نجاری  سرپرست مرکز سلامت روان جامعه نگر در شهرستان بیرجند ( سراج) ضمن بیان چالش ها و موانع اجرای طرح  سراج در شهرستان بیرجند بر ضرورت مشارکت و همکاری  فرمانداری به عنوان دستگاه حاکمیتی برای پیشبرد اهداف بین بخشی مرکز سلامت روان جامعه نگر ( سراج ) تاکید نمودند .

  • گروه خبری : اخبار,اخبار زیرسایت حوزه ریاست,اخبار دبیرخانه سیاستگذاری سلامت
  • کد خبر : 51022
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
محمد خوشدل
خبرنگار

محمد خوشدل

تصاویر