• 1402/11/25 - 19:11
  • - تعداد بازدید: 230
  • - تعداد بازدیدکننده: 228
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه آموزشی شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی با موضوع تغذیه

کارگاه آموزشی شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی با موضوع تغذیه به همت امور مشارکت های اجتماعی و دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه برای گروه هدف سازمان های مردم نهاد، گروههای مردمی ، اعضای خانه مشارکت مردم در سلامت، پیامگزاران سلامت دستگاههای اجرایی ذیربط و... روز سه شنبه مورخ 24/11/1402 در محل سالن جلسات استاد دکتر فروزانفر برگزار گردید.

در این کارگاه آموزشی دکتر محمد رضا مشرقی مقدم مشاور رییس دانشگاه در امور مشارکتهای اجتماعی خیرین و سازمان های مردم نهاد، ضمن خوشامدگویی و بیان اهداف کارگاه، با اشاره به اهمیت سلامت سالمندان و قدردانی از زحمات و تلاش های دکتر فروزانفر در دوران سالهای خدمت، از ایشان به عنوان سالمندی که رد پای زیبایی از خود در جامعه به جای گذاشته است یاد و از بازنشستگان به عنوان به بار نشستگان تعبیر نمودند

 مشاور رئیس دانشگاه در امور مشارکت های اجتماعی خاطرنشان کرد: کسانی که اکنون از دیدگاه خودمان سالمند نام می بریم ما را پرورش داده اند و در آیین شریعت اسلامی همیشه تاکید به  تکریم سالمندان حائز اهمیت بوده است . لذا برای خدمت به سالمندان به خودتان افتخار کنید چرا که بی توجهی به سالمندان می تواند آنها را با افسردگی روبرو کند.

در ادامه دکتر سید مصطفی حسینی رییس خانه مشارکت مردم در سلامت استان و نماینده سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت با اشاره به موضوع جامعه شناسی سالمندی در استان خراسان جنوبی و کشور بیان نمود: سالمندی به عنوان یک موهبت از طرف خداوند است  و توفیق آدمی بر آن است که دوران پیری را تجربه نماید لذا با توجه به جامعه شناختی سالمندان،دوره گذار به سمت سالمندی با پیوند اجتماعی همراه است که از طرفی با کاهش ارتباطات بین فردی در دوران سالمندی و از طرف دیگر به سمت تنها شدن  سالمندان حرکت می کند.

 وی بیان نمود: با توجه به نیاز جامعه به سالمندان باید ابعاد مختلف اجتماعی از جمله اوقات فراغت دوران سالمندی و  ارتباطات اجتماعی  در دوران سالمندی  مورد  توجه قرار گیرد.  لذا می بایست برنامه جامعی در حوزه های مختلف سالمندی اجتماعی ایجاد گردد تا باعث افزایش سطح آگاهی عمومی در دوران سالمندی گردد.

رییس خانه مشارکت مردم در سلامت استان تاکید نمود: یکی از راهکارهای موثر برای برنامه های سالمندان، اجرای برنامه های محله محور به عنوان مهمترین مداخلات اجتماعی برای ارتقای کیفیت زندگی سالمندان می باشد.

 در این کارگاه آموزشی فاطمه ابوالحسنی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بیرجند با اشاره به تغییرات دوران سالمندی و تاثیر آن بر نیازهای تغذیه ای، به بیان معضلات و تغییرات دوران سالمندی از قبیل بروز مشکلات دندانی، کاهش احساس تشنگی، کاهش حس چشایی و بویایی و کاهش اشتها و ایجاد تغییرات در  دوران سالمندی  و لزوم تامین نیازهای تغذیه ای از جمله آب، پروتئین ها، کربوهیدرات، چربی، فیبر، کالری و ریز مغذی ها شامل آهن، فسفر، روی و انواع ویتامین ها و.....پرداختند.

سپس دکتر فرزانه صمدی رئیس مرکز خدمات جامع سلامت مرکز شهید رجایی بیرجند ضمن اشاره به اجرای برنامه سالمندان در کلیه مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت و آموزش چهار جلد کتاب شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی به گروه هدف سالمندان خاطرنشان کرد: به دنبال پدیده سالمندی بسیاری از افراد دچار بیماریهای مشترکی از قبیل کم خونی، عفونتهای دستگاه تنفس، مشکلات گوارشی، آلزایمر و ... می شوند که علاوه بر درمان دارویی توصیه های تغذیه ای در این دوران بسیار موثر خواهد بود.

 در پایان کارگاه مدعوین محترم به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات در خصوص برنامه های تغذیه سالمندان از قبیل ضرورت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در خصوص مباحث آموزشی بیماریهای دوران سالمندی به کارکنان و بازنشستگان دستگاههای اجرایی استان، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی توصیه های تغذیه ای، استفاده از ظرفیت پیامگزاران سلامت دستگاههای اجرایی استان، خانه های مشارکت، سمن ها و گروههای مردمی در برنامه های سلامت محور از جمله برنامه های سالمندان و.. پرداختند.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار زیرسایت حوزه ریاست,اخبار دبیرخانه سیاستگذاری سلامت,امور مشارکت های اجتماعی، خیرین و سازمانهای مردم نهاد
  • کد خبر : 50285
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
محمد خوشدل
خبرنگار

محمد خوشدل

تصاویر